Hlavní obsah

Muž zaplatil za auto osm tisíc dolarů v mincích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Sedmdesátiletý Američan James Jones má tak silný odpor k papírovým bankovkám, že se rozhodl pořídit si nový vůz v kovových mincích. K prodejci přivlekl muž z Ohia šestnáct plechovek plných kovových mincí a zaplatili jimi osm tisíc dolarů. Zbytek z ceny nového vozu uhradil vystaveným šekem. Vysněný pick-up značky Chevrolet si nakonec skutečně odvezl.

Foto: Profimedia.cz

Dobrý den, prodejte mi tamtoho Chevroleta, prosím.

Článek

Prodejci na sedmdesátiletého řidiče koukali dost nechápavě, jen přepočítáním mincí strávili zaměstnanci obchodu totiž devadesát minut. Jenže mince tvořily jen polovinu z celkové sumy, takže stařík musel sáhnout pro šekovou knížku. Jediný lístek je pro něj prý přijatelnější než hromada papírových bankovek.

"Dával mi peníze na oběd v mincích a pokaždé, když mi dával peníze, byly to mince,“ tvrdil listu Cincinnati Enquirer seniorův syn Dennise Jones.

Otec prý odmítal celý život papírové peníze kvůli tomu, že jsou hořlavé. Mince lze údajně posbírat i ze shořeniště. "Papírové peníze shoří, ale mince lze zničit těžko. Nevím, jak dlouho mi trvalo, než jsem to našetřil, možná celý život,“ svěřil novinářům nepříliš sdílný James Jones.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám