Hlavní obsah

Švédka prodává svůj byt i s tvrdohlavým otčímem

Novinky, jky, Novinky, Daily Telegraph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKHOLM

Žena ze Stockholmu prodává byt s veškerým vybavením a včetně svého otčíma, který se odmítá vystěhovat. Švédská právnička zdědila střešní apartmán po matce, která zemřela před několika lety. Nyní chce byt prodat, ale přes soudní příkaz se jí nedaří přimět otčíma, aby se z bytu, který shlíží na malebnou čtvrť Södermalm, odstěhoval.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Dvaapadesátiletý muž byl v bytě na základě společného vlastnictví, ale to bylo nyní soudem prohlášeno za neplatné. V bizarním případě se tak může stát, že bude zařízený apartmán prodán zájemci, který nabídne nejvyšší sumu, ve stylu "kup byt, nájemníka dostaneš zadarmo".

Právník Mats Ljungquist, který se případem zabývá tvrdí, že se celý případ může stát velmi komplikovaným a delikátním. "Kdokoliv si zakoupí tento byt, tak si bude muset zařídit vystěhování stávajícího nájemníka. O tom jsme ostatně velmi přesně informovali v inzerátu, který vyšel ve víkendových novinách," řekl Ljungquist švédsko-anglickému deníku The Local.

Apartmán v ulici Bergsunsgatan 13 ve stockholmské čtvrti Södermalm půjde do aukce 26. srpna. Zájemci mají ovšem jeden zásadní problém. Muž žijící v bytě nechce nikoho pustit dovnitř, aby si mohl prostory prohlédnout, a tak budou zájemci dražit tak trochu zajíce v pytli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám