Hlavní obsah

VIDEO: Angličan prodává svůj život na internetu, zájemce nabízí devět miliónů korun

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PERTH

Je to už několik měsíců, co 44letý Brit Ian Usher oznámil, že nabídne na prodej celý svůj život. V nabídce jsou jeho třípokojový byt u australského Perthu, automobil, motorka, ale také práce či kamarádi. Nyní už aukce na serveru eBay probíhá. Usher už má i zájemce, který nabízí 600 tisíc australských dolarů, tedy přibližně 9 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Ian Usher, který draží svůj život na internetu.

Článek

Angličan Ian Usher emigroval do Austrálie před šesti lety, teď chce začít od začátku a prodává tak veškerý svůj majetek. A slovem veškerý myslí opravdu veškerý. Úspěšný zájemce získá koupí domu také mužovu parašutistickou výbavu, vodní lyže, televizi a všemožné další předměty. Do konce dražby zbývá momentálně šest dní.

Ve hře je nabídka v hodnotě asi 9 miliónů korun, její hodnověrnost se však zatím ověřuje. Další nabídky se pohybují okolo necelých čtyř miliónů korun.Celou dražbu ovšem provází nejasnosti, a tak není jasné, zda eBay celou dražbu nestáhne.

Čtyřiačtyřicetiletý muž dodává: "V den, kdy bude vše dohodnuto a prodáno, tak chci vyjít ze dveří s peněženkou v jedné kapse a s pasem v druhé, nic jiného s sebou mít nebudu."

K radikálnímu kroku se rozhodl Usher poté, co si uvědomil, že mu vše v jeho stávajícím životě připomíná jeho exmanželku, se kterou se rozešli po pěti letech vztahu. Detaily rozchodu ovšem muž tají a dostupné jsou jen pro ty, kteří uhradí na jeho webových stránkách menší poplatek.

V práci nastoupí zkušební dobu

Společně se vším ostatním prodává muž i svou práci a přátele. Ten, kdo si jeho "život" koupí, bude mít v ceně i představovací večer s jeho nejbližšími. Pokud bude mít zájem, bude moci také nastoupit zkušební dobu v prodejně koberců v Perthu, kde Usher pracoval.

"Když Ian přišel s tímhle nápadem, tak jsem si říkala, že to je úplně úžasné. Viděli jsme, čím si procházel po rozpadu manželství a jak byl na úplném dně," řekla spolumajitelka obchodu s koberci Joy Jonesová.

"Už se jen těším, až zamířím na letiště, nasednu do prvního letadla s volným místem a uvidím, kam mě život zavede," řekl Usher. Aukce končí 29. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám