Hlavní obsah

Eva a Vašek jako Rolling Stones: megakoncert pod širým nebem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pop-dechovkové duo Eva a Vašek, které se svým "hitem" Bílá orchidej zvítězilo v anketě o nejhorší píseň všech dob, chystá po vzoru slavných rockových skupin obří koncerty pod širým nebem. V květnu příštího roku mají tito apoštolové špatného vkusu vystoupit na úpatí hory Říp.

Článek

Každý z koncertů prý bude mít kapacitu 35 000 lidí a příznivce této dvojice budou ze všech koutů Česka svážet speciálně vypravené autobusy, vlaky a letadla.

Projekt vymyslel lidový bavič Petr Novotný, který před 12 lety uspořádal koncert bratří Nedvědů na pražském Strahovském stadionu. "Zastesklo se mi zase po něčem takovém, jako byl koncert bratří Nedvědů," poznamenal Novotný. Koncert Nedvědů v roce 1996 navštívilo na 60 000 lidí, na třech koncertech Evy a Vaška se podle kapacity místa může sejít až 105 000 fanoušků.

Podle hudebního publicisty Vladimíra Vlasáka je tento projekt velmi odvážný. Dvojice totiž dosud vystupovala jen na malých pódiích. "Nevím, jestli se tento typ interpretů na takový velký koncert vůbec hodí. Jejich publikum je navíc zvyklé, že dvojice jezdí až za nimi, a obrovitost této akce by je mohla odradit," řekl Vlasák.

Novotný si pronajal pole v blízkosti obce Krabčice. Tam chce svolat všechny příznivce dvojice, která v příštím roce oslaví 20 let existence. Fanoušci si mohou vybrat ze tří termínů - 29., 30. nebo 31. května. Koncerty začnou ve 13:00 a podle odhadu pořadatelů budou trvat čtyři hodiny. Populární dvojice si pozvala řadu hostů, například dechovou kapelu Moravanka, umělecký soubor Ondráš nebo slavného písničkáře Jana Nedvěda. Moderátorem bude hudebník a výtvarník František Ringo Čech.

Z Ostravy přiletí letadlo

Z 84 měst budou vypraveny speciální autobusy. "Připravujeme také zvláštní vlaky, z Ostravy poletí s fanoušky letadlo," řekl Novotný. Vstupenky, jejichž součástí je kniha a DVD s nejúspěšnějšími skladbami Evy a Vaška, se budou prodávat od 17. června v knihkupectvích po celé ČR. Stát budou 250 korun. Každý tisící návštěvník koncertu navíc získá poukaz na čtrnáctidenní dovolenou s Evou a Vaškem na Krétě.

Populární pěvecká dvojice, kterou tvoří životní partneři Eva Dvořáčková a Václav Ševčík, našla před několika lety díru na hudebním trhu. Se svou interpretací lidových i známých českých písniček si získala přízeň tisíců posluchačů. Jejich cílovou skupinou je převážně střední a starší generace.

Dvojice dosud koncertovala především v kulturních domech a menších koncertních sálech. Ševčík dnes novinářům řekl, že měsíčně odehrají v průměru 20 koncertů pro 500 lidí. Jejich desky se prodávají prostřednictvím teleshoppingu.

Drtivé vítězství v anketě

Bezmála 70 000 lidí se loni zúčastnilo ankety Nejhorší písnička všech dob, která probíhala na Novinkách. Suverénně zvítězila nechvalně známá Bílá orchidej právě od Evy a Vaška, která získala 33,5 % hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám