Hlavní obsah

Dospělé ženě neprodali grilovací omáčku s alkoholem, neměla průkaz

Novinky, jky, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEDFORD

Nosit u sebe tzv. ID, tedy průkaz, podle kterého vás mohou prodavači identifikovat a přesvědčit se o vašem věku, je v Británii opravdu nezbytné. Mluvit by o tom mohla i pětadvacetiletá Claire Birchellová, které odmítli prodat v městečku Flitwick nedaleko Bedfordu barbecue omáčku, protože obsahovala dvě procenta alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Žena se těšila na delikátní BBQ omáčku, prodavačka byla ale proti.

Článek

Supermarket Tesco odmítl mladé ženě prodat barbecue omáčku Jack Daniel's s obsahem dvou procent alkoholu.

Prodavačka stejně tak odmítla omáčku prodat jejímu sedmadvacetiletému švagrovi, který sice průkaz totožnosti měl, ale zaměstnankyně se domnívala, že chce omáčku zakoupit jen proto, aby ji později dal Claire.

Claire Birchellová byla ve Flitwicku na návštěvě u rodičů a omáčku si tam chtěla koupit, protože ji v liverpoolských obchodech nemohla sehnat.

Selhal lidský faktor

"Opravdu jsme tomu nemohli věřit. Je to něco jiného, než kdybychom to vzali do parku a šli se tím opíjet. Claire si tuhle omáčku v Liverpoolu nemůže koupit, takže byla opravdu rozhozená, že si ji nemůže zakoupit ani ve Flitwicku. Je to fakt šílené, když jde o omáčku," řekl švagr Birchellové Philip Dover.

"Naši zaměstnanci jsou obzvlášť obezřetní, když jde o prodej alkoholu. Přesto se však v tomto případě zdá, že prodavačka rozhodla špatně. Omlouváme se za způsobené problémy," řekl mluvčí řetězce Tesco.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám