Hlavní obsah

Ropucha přežila 40 minut v žaludku psa 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Ropucha obrovská patří mezi nejodolnější obojživelníky. Díky jedovatým sekretům kožních žláz jedna dokonce přežila čtyřicet minut v žaludku psa. Fenka Bella žábu slupla na zahradě svých páníčků. Ale její žaludeční šťávy, které si normálně poradí i s kostmi, nedokázaly žabí jed překonat.

Článek

Po čtyřiceti minutách se tak fenka pozvracela a ropucha odskákala pryč. Ale i pro Bellu to byla v podstatě záchrana, protože ropucha produkovala do jejího těla toxické látky, které ji mohly otrávit. Díky tomu, že žábu vyzvracela, byla už druhý den zase v pořádku.

"Šel jsem nakrmit psy a hodil jim nějaké pamlsky a laskominy. Hodil jsem je na trávu a jak jsem to udělal, spatřil jsem ropuchu. Bella ji viděla a myslela si, že je to kousek koláčku. Tak ji celou spolkla,“ popisoval incident chovatel Jackson Crews. Pohotově ihned zavolal veterináři, který si Bellu vzal k sobě do ordinace.

"Dal jí injekci, aby jí pomohl zvracet. Vyzvracela velké množství pamlsků, ale nic jiného. Pak jí dali ještě jednu injekci a ona vyzvracela tu obrovskou ropuchu,“ tvrdí sedmadvacetiletý Australan. Žábu si na veterinární klinice nechali a říkají jí Spew (Zvratek).

Podle zvířecích lékařů v Austrálii na následky pozření ropuch zemře ročně řada psů a koček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám