Hlavní obsah

Bezdomovec vyhrál 82 miliónů v loterii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WORCESTER

Herbert Plant (49) byl bezdomovec, ale teď pracuje jako kuchař v útulku, který mu poskytnul pomoc, když to nejvíc potřeboval. A přestože vyhrál v loterii 2,6 miliónu liber (necelých 82 miliónů Kč), zaměstnání měnit nechce.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Článek

Má v úmyslu koupit si auto a zaplatit synovi hypotéku na dům. Reportérům BBC ale potvrdil, že dál chce pracovat v Hospicu Sv. Pavla, kde se ho ujali poté, co ztratil práci a dům.

Říká, že zpráva o tom, že vyhrál v loterii byla "naprosto neskutečná." Prý se o tom dozvěděl, když jeho syn Richard (24) v neděli šel kontrolovat čísla Lotta.

"Bylo to normální uvolněné nedělní odpoledne. Richard pro mne vyřizoval pár pochůzek a já ho požádal, aby také zkontroloval moje lístky do Lotta. Byl pryč víc než hodinu, takže jsem se o něj skoro začal bát, ale pak za mnou přiběhnul a z plných plic křičel 'Vyhrál jsi, ty jsi vyhrál!' No a já tomu prostě nemohl věřit," dodává Plant.

Reklama

Výběr článků

Načítám