Hlavní obsah

Brit dostal odškodnění za to, že musel trávit dovolenou s Němci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brit David Barnish vysoudil odškodné za to, že musel trávit dovolenou s Němci. Podle britských médií zažaloval cestovní kancelář za zkažený pobyt na řeckém ostrově Kos. Toho se podle něj agentura dopustila tím, že jej neupozornila, že se jím vybraný hotel specializuje na německou klientelu.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Brit za pobyt s Němci na řeckém ostrově dostal 750 liber.

Článek

Soud mu dal v pátek za pravdu a přiřkl mu finanční kompenzaci ve výši 750 liber, tedy v přepočtu asi 24 000 korun.

Sedmačtyřicetiletý finančník z Madeley v anglickém hrabství Staffordshire zaplatil pro sebe, svou ženu Karen a tři děti za 4000 liber (128 000 korun) luxusní dovolenou v hotelu Grecotel Park na Kosu. Již při příjezdu ho prý zarazilo, že z lehátek u hotelového bazénu slyšel jen jednu řeč. Tím prý ale "příkoří" ze strany ubytovacího zařízení neskončilo.

"Snažili jsme se zapsat na hodiny windsurfingu a jógy, ale všichni instruktoři mluvili německy," postěžoval si. "Moje nejmladší dcera chtěla navštěvovat dětský klub, ale nerozuměla tomu, co tam dělají," uvedl další příklad údajně pokažené dovolené. Naštvalo ho prý i to, že až na jeden kanál byly všechny televizní stanice v němčině.

Zažaloval proto cestovní kancelář Thompson za to, že se hotel nepostaral o anglické návštěvníky. "Svěřili jsme Thompsonovi naši dovolenou, vybrali si hotel podle jeho vybavení, ale většinu z něho jsme nemohli využívat," zdůvodnil otec tří dcer ve věku od 12 do 21 let svůj krok.

A soud ve městě Stoke-on-Trent mu dal za pravdu. Podle soudce má zákazník právo očekávat, že hotel nabízející své služby v anglickém katalogu zajistí služby také v tomto jazyce. "Tento katalog je proto naprosto zavádějící," konstatoval soudce.

Pan Barnish byl s verdiktem spokojen. "Nejsem rasista, stejně tak bych nechtěl rodinnou dovolenou v hotelu obsazeném jen Angličany," zdůraznil.

Cestovní kancelář se nespokojenému zákazníkovi omluvila a rozsudek přijala.

Reklama

Výběr článků

Načítám