Hlavní obsah

Anglická vesnička chce dezertovat a začlenit se do Walesu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Anglická vesnice Audlem v hrabství Cheshire se nachází přibližně 15 kilometrů od hranic s Walesem. Její občané si svolali referendum, ve kterém hlasují, zda se mají začlenit do Walesu. Docházejí k tomu, že by byly výhody nemalé - předpisy na léky zdarma či bezplatné parkování u nemocnic.

Foto: Profimedia.cz

Populární hospůdka ve vesnici Audlem s názvem The Shroppie Fly.

Článek

Deník Daily Telegraph se domnívá, že i když skončí referendum kladně a občané si rozhodnou, že by se chtěli přičlenit k Walesu, tak něco takového nebude v nejbližší době možné. Občané vesnice Audlem ale tvrdí, že i pokud by se to nepodařilo, tak tím aspoň dají politikům najevo, že něco není v pořádku.

Zatím hlasovalo 63 % lidí pro připojení k Walesu a 37 % pro setrvání v Anglii. Celkem dosud hlasovalo 154 osob.

"První hlasy zatím ukazují silnou podporu této myšlenky poměrem dva ku jedné. Připojení se k Walesu by nám přineslo hned několik výhod - předpisy na léky zdarma, bezplatné parkování u nemocnic a stejně tak i úspěšný rugbyový tým," řekl Bob Cartwright, obyvatel Audlemu, který stojí za samotnou ideou referenda.

"Doufáme, že celé referendum bude vnímáno jako humorná cesta k ukázání vážné připomínky," dodal Cartwright.

Reklama

Výběr článků

Načítám