Hlavní obsah

Pražská zoo láká návštěvníky, vzala zvířata před kameru

– PRAHA
Právo, Kateřina Beránková

Sova, tučňák, želva, chameleón či dikobraz jsou jedni z protagonistů nové kampaně pražské zoo. Reklamní spoty, ve kterých jsou hlavními hrdiny právě zvířata, mají přilákat lidi k návštěvě, poukázat na krásu samotných obyvatel zoologické zahrady a pomoc prospěšné věci v podobě finanční podpory volně žijících zvířat.

Článek

"Kampaň je založena na hesle Made in nature. Když jsme přemýšleli, jak by měly spoty vypadat, napadlo nás, že nejlepší nápad pro reklamu na zvířata, jsou zvířata sama. Chceme říct, že ta krása zvířat, je obsažena v nich samotných, že je to téma, které nepotřebuje nic dalšího okolo. Kampaň také upozorňuje na to, že každý návštěvník, který si zakoupí vstupenku do zoo, tak přispívá korunou na ochranu zvířat ve volné přírodě,“ řekl Právu Petr Fejk, ředitel pražské zoologické zahrady.

Dodal, že celkem sedm reklamních spotů by se mělo objevit v televizi, na plátnech kin a také v nových zoobusech, které návštěvníky od začátku dubna dopravují každý víkend do zahrady zdarma.

"Spoty chceme uplatnit nefinančním plněním, to znamená hlavně na základě partnerských mediálních smluv,“ doplnil Fejk.

Nejen Svěrák, ale i tučňák či gaviál

Netradičního úkolu, kterým natáčení zvířecích obyvatel zoo jistě je, se zhostil F. A. Brabec. Do filmového rejstříku známého kameramana tak přibyla vedle spolupráce s Janem Svěrákem i spolupráce s tučňákem či želvou.

"Zvířata do spotů jsme vybírali tak, aby byla schopna si stoupnout bez způsobení a nějaké újmy před kameru a nechala se natočit,“ uvedl Fejk.

:. Zvířata hrají v nových klipech Zoo Praha

Vedle hlavních hvězd nové kampaně čeká na návštěvníky zoo také jedna rarity v podobě sedmi gaviálů indických. "Zoo Praha je jedinou evropskou zoo, která je chová. Z tohoto přírůstku mám asi největší radost. Skupinka gaviálů k nám dorazila v lednu z Indie, je to jedno z nejvzácnějších zvířat planety. Když se to povede, tak budeme moci odchovy těchto krokodýlů vracet zpátky do volné přírody a pomoc jim tak přežít,“ podotkl Fejk.

Nový přírůstek doplňuje i otevření nové expozice pro lamy a hyeny, které proběhne tuto sobotu od 14 hodin.

Tučňáci vedou

Podle Fejka patří však stále mezi nejčastější objekt zájmu návštěvníků zoo slon, žirafa, gorila, tygr, hroch a krokodýl. "Nejsponzorovanějším, a tím pádem se dá říct i nejoblíbenějším, je jednoznačně tučňák,“ shrnul Fejk.

Loni zaznamenala pražská zoo návštěvnický rekord, téměř milión tři sta tisíc lidí. Letošní neděle 30. března pak znamenala pro zahradu nejvíc návštěvníků za jeden den v celé historii. Do zoo se prošlo podívat přes sedmnáct tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám