Hlavní obsah

Třiadevadesátiletý řidič zdemoloval dva vozy Porsche

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CARDIFF

Motorista veterán zakončil svých 76 let řízení bez nehody tím, že svým Fordem Fiesta naboural dva luxusní vozy Porsche. Třiadevadesátiletý Jack Higgs parkoval přímo u showroomu luxusní značky automobilů. Jenže místo dopředu se rozjel dozadu a svým vozem způsobil škodu za 60 000 liber (1,9 mil. korun).

Foto: Ondřej Grym, Novinky

O smutný osud luxusních vozů Porsche se postarala maličká Fiesta.

Článek

Penzista nejprve najel do nablýskané červené Carrery II, která mu posloužila jako rampa. Jeho třináctiletý hatchback po prvním vozu vyjel a překlopil se na stříbrné Porsche 911 zaparkované hned vedle. Zaměstnanci showroomu nechtěli nejdříve věřit svým očím, ale když zahlédli starého muže, jak visí v autě otočeném na střechu jen za bezpečnostní pás, okamžitě mu přispěchali na pomoc.

"Bylo to neuvěřitelné. Když jsme spatřili tu škodu, tak jsme skoro ani nemohli věřit vlastním očím. Všude byly kousky skla a plechů, ale Jack se zachoval jako opravdový gentleman. Okamžitě požádal o koště, aby nám pomohl uklidit vzniklý nepořádek," řekl obchodník Dave Coombs ze showroomu Porsche nacházejícího se v Penarth nedaleko hlavního velšského města Cardiffu.

Nehoda teprve na stará kolena

"Nejde mi ani tak o ta auta, důležité je, že je Jack v pořádku, což je vzhledem k jeho vysokému věku obdivuhodné," dodal Coombs. Starý vdovec je personálu podniku velmi dobře známý, jelikož bydlí vedle a má povolení jezdit přes nádvoří budovy Porsche, aby se mohl dostat do své garáže.

"Vůbec to nedokážu pochopit, nikdy se mi nic podobného nestalo. Ale je to tu - konec mého řízení. Už nebudu nikdy znovu řídit. Budu si muset volat taxi či jezdit autobusem," konstatoval zkroušeně 93letý Higgs, který má za svůj život odježděno přibližně 800 000 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám