Hlavní obsah

Kdo udělal z herečky Zuzany Kronerové blondýnu?

Právo, vm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pochází ze slavného slovenského hereckého rodu. Zuzana Kronerová se stále častěji uplatňuje v českých filmech a na divadelních prknech. V novém filmu Bohdana Slámy Venkovský učitel představuje slovenská herečka matku hlavní postavy. Její profesorka chemie zřejmě na první pohled překvapí blonďatým drdolem. V civilu je totiž bruneta.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Slovenská herečka Zuzana Kronerová hraje hlavní roli ve hře Sklenka Sherry v Divadle Na Jezerce. V ní je jejím partnerem Jan Hrušínký.

Článek

Změna je to docela „brutální“, jak to pro Novinky okomentovala sama Kronerová. Přitom je vidět, že nejde o paruku, nýbrž má odbarvené vlasy až na blond. „Skutečně šlo o brutální záležitost, na které jsme s kadeřnicí pracovaly dva měsíce,“ řekla Novinkám Zuzana Kronerová.

Když s režisérem Slámou mluvila o postavě, kterou měla v Učiteli vytvořit, moc se jí role vědátorské odbornice líbila. Šlo o zcela jiný úkol, než v jeho předešlých filmech. Zahrála si také v Divokých včelách a Štěstí.

Ve filmu, který měl před pár dny premiéru, ambice významné vědecké pracovnice v oboru chemie jí úplně nevyšly, tak se je pokouší projektovat do syna. „Maminka, na rozdíl od syna má velmi vědecký světonázor. On věří přírodě a všemu, co nás obklopuje, navíc i v to, co lidstvo přesahuje. Ona je typický technokrat. Došlo mi, že máma skutečně chemii miluje. Proto jsem navrhla Bohdanovi, že by se ta chemie měla na ní trošku projevit. Že i vlasy by měla mít možná odbarvené,“ svěřila herečka Novinkám.

To nejsem já!

Prý takhle nahlas před režisérem uvažovala a v tu chvíli si vůbec neuvědomila, co to bude pro ni znamenat. Jemu se to velmi zalíbilo. A Zuzaně Kronerové nakonec také: „My ženy potřebujeme občas v životě nějakou změnu. Do té doby jsem si to nikdy nevyzkoušela, teď kvůli roli ano!“

A jaká byla reakce na změnu barvy vlasů v jejím okolí? Nezauvažovala, že by zůstala blond? „Ne, ne, i když mi všichni skládali poklonu, že mi blond sluší. Ale nejsem to já. Přesto mě těší, že jsem pomohla profesorce chemie, aby byla zajímavější.“

Reklama

Výběr článků

Načítám