Hlavní obsah

Kreml koupil 3200 bílých myší, nikdo neví proč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Bezpečnostní služba sídla ruské vlády Kremlu kupuje 3200 bílých myšek. Všechny pohlaví ženského. Nesmějí vážit víc než 18 gramů. A proč chce kremelská stráž, která chrání prezidenta Putina, tolik bílých myšek? To nikdo neví.

Článek

"O tom se teď všichni dohadují, co je vlastně účelem," sdělil zaměstnanec ochranky novinářům. "My to nevíme, ale když byly objednány, znamená to, že jsou zapotřebí," dodal s tajemným úsměvem.

Odmítl spekulovat o tom, zda budou myšky sloužit jako potrava sokolům, kteří jsou v Kremlu chováni, aby odháněli vrány. "Máme i důležitější úkoly," naznačil, že ví víc, než prozradil.

Některé ruské deníky spekulují o tom, zda myši náhodou nebudou testovat jídlo a vzduch na přítomnost jedů. Dokumenty zveřejněné na oficiální vládní webové straně však jasně ukazují, že strážci Kremlu dodavatele už našli a za dodávku zaplatí v přepočtu celkem 324 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám