Hlavní obsah

Australský rybář plaval 12 hodin pro záchranu kolegů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Dvanáct hodin plaval jeden australský rybář k pobřeží, aby přivolal pomoc pro své druhy, kteří se drželi na místě, kde se potopila jejich loď. Jednoho trosečníka nakonec přepravil do bezpečí vrtulník, další je však stále pohřešován a pátrání po něm pokračuje.

Článek

Rybářský člun se třemi muži na palubě narazil na útes asi 15 kilometrů od severovýchodních břehů Austrálie ve středu před svítáním. Jeden z rybářů, devětatřicetiletý Michael Williams, pak doplaval na pobřeží nedaleko Brunswick Heads - vyčerpaný, dehydrovaný a zakrvácený - zhruba půl dne po potopení lodi, informovala agentura Reuters.

"Měl hrozné řezné rány a podlitiny na nohou i na pažích, byl děsně vyčerpaný a také měl ošklivé popáleniny od slunce," popsal nedobrovolného plavce Chris Gort, který mu na pláži pomáhal.

Další rybář John Jarratt, který se rovněž zotavoval v nemocnici, prohlásil, že na oceán se už nikdy nevypraví.

Jarratt se společně s kapitánem lodi, čtyřicetiletým Charliem Pictonem, zachytili na přenosné ledničce. V noční tmě se však nakonec vzájemně ztratili z dohledu. Pátrací vrtulník nakonec našel Jarratta asi 30 hodin poté, co šla loď ke dnu.

Třetí člen posádky je zatím nezvěstný, ovšem naději na přežití měl stejnou jako Jarratt. Picton je zkušený rybář, který vody u východní Austrálie velmi dobře zná. Kromě toho je mořská hladina klidná a teplota vody je 24 stupně Celsia, což dává naději na jeho nalezení, prohlásila policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám