Hlavní obsah

Šestnáctiletá Argentinka porodila podruhé za sebou trojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUENOS AIRES

Být v šestnácti letech sedminásobnou matkou se podaří jen málokteré ženě. Pamela z Argentiny to však dokázala i přesto, že rodila jen třikrát v životě. Podařilo se jí totiž dvakrát zlomit pravděpodobnost jedna ku osmi tisícům, s níž se ženě rodí trojčata.

Článek

První trojici holčiček porodila již v patnácti letech, předtím ještě ve čtrnácti zvládla přivést na svět chlapečka. Před pár dny pak Pamela rodila potřetí v životě a opět na svět přivedla trojici dívek. Všech sedm dětí se však narodilo předčasně s nižší porodní váhou, což pro ně může znamenat řadu zdravotních komplikací do budoucna. Zatím jsou životaschopné a mají se k světu.

Případ dívky však v katolické zemi vzbudil vlnu vášnivých debat o promiskuitě mládeže. Ta není žádnou vzácností, na Pamelu si ovšem může každý ukázat prstem. Rodina mladé matky přitom pobírá od státu nemalou finanční pomoc a úředníci z jejich rodné provincie Cordoby jim dokonce pomohli postavit nový dům.

Vícečetných těhotenství v poslední době přibývá kvůli umělému oplodnění, při němž je pravděpodobnost vzniku vyšší. Přirozená vícečetná těhotenství, která se týkají také Pamely, jsou však vzácná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám