Hlavní obsah

VIDEO: Začala Matějská pouť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Pětačtyřicátý ročník tradiční Matějské pouti začal v sobotu na Výstavišti v pražských Holešovicích. Návštěvníci se mohou těšit na více než 130 atrakcí zejména z ČR a Holandska.

Článek

Podle pořadatelů se mohou zájemci těšit na více adrenalinových atrakcí, například na novou vodní dráhu nebo kolotoč „Roll over".

Nizozemští provozovatelé přivezli 19 atrakcí, novinkou bude padesátimetrový řetízkový kolotoč Caroussel. Pro děti budou připravena autíčka, vláčky, řetízkové, podlahové i hydraulické kolotoče, dětská horská dráha a nafukovací skákadla.

Většina příchozích se chtěla nejdříve rozhlédnout a podívat se, co je na Matějské letos nového. Někteří ani neplánovali nějakou atrakci vyzkoušet. "Už jsme utratili 50 korun za vstupné, tak se podíváme, koupíme si turecký med a půjdeme domů," prozradil své záměry starší pár.

Projížďka na atrakci Supermouse

Ceny atrakcí jsou stejné jako loni. Nově dostanou návštěvníci slevu deset korun na atrakce českých provozovatelů výměnou za čtyři zakoupené vstupenky na pouť.

Matějská letos potrvá do 13. dubna

Pořadatelé slibují také tradiční den pro zdravotně postižené, který se uskuteční 17. března. V tento den budou moci zdarma navštívit pouťové atrakce a expozici Mořský svět handicapovaní, děti z dětských domovů i obyvatelé azylových domů. Připraven pro ně bude i hudební program u Křižíkovy fontány.

foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brány Výstaviště se v sobotu otevřely už dopoledne, večer od 20:00 se mohou návštěvníci těšit na ohňostroj. Další dny bude areál otevřen od úterý do pátku od 14:00 do 21:00, o víkendu a o svátcích od 10:00 do 22:00.

Matějská pouť patří mezi nejstarší poutě v Evropě. První záznam o pouti pochází již z roku 1595. Zároveň vždy byla první jarní poutí v Praze. Letos potrvá do 13. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám