Hlavní obsah

Za nápadité přání balónkem dostala vynadáno

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HEATHFIELD/TOUCY

Že je odvěká řevnivost mezi Angličany a Francouzi minulostí? Nenechte se vysmát. Své by vám o tom mohla povědět devětatřicetiletá Heidi Lebersová z městečka Heathfield, která vypustila před svátky balónek plněný héliem se zprávou: "Šťastný Nový rok komukoliv, kdo tento balónek najde." Ani v nejmenším ovšem netušila, jaké se jí dostane odpovědi.

Článek

Heidi Leberová k přání uvedla také svou adresu, aby jí případně mohl nálezce popřát také. O šest týdnů později opravdu obdržela dopis od neznámé osoby. Obálka poslaná z francouzského města Toucy, které se nachází přes 300 kilometrů na jih od Paříže, ovšem obsahovala zprávu, která ženu slabě řečeno udivila.

Dopis z Francie obsahoval nadávky a také ženu vyzýval k tomu, aby laskavě neznečišťovala Francii. Informoval o tom deník The Times. Heidi Lebersová už jen smutně dodala: "Vážně jsem netušila, že se můj nápad dočká podobné reakce."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám