Hlavní obsah

Angličtí psovodi se musí učit německy, aby jim psi rozuměli

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Psovodi v britském hrabství Derbyshire musí chodit na lekce němčiny, aby mohli dávat psům, dovezeným z Německa, povely. Policisté, kteří cvičí německé ovčáky, se tak musejí učit příkazy jako sedni, lehni, chyť a nebo kousni. Informoval o tom britský deník The Sun.

Článek

Celá čtvrtina policejních psů v hrabství Derbyshire je původem z Německa. Právě tam je učili základním příkazům, které psi skvěle ovládají.

Psi tak nerozumí v angličtině ani základním povelům. Když na ně ovšem velitel křikne "sitz", "platz", "aus", "holen" nebo "beissen", tak se okamžitě řídí jeho pokyny.

Jeden vycvičený vlčák stojí Angličany v přepočtu přibližně 70 tisíc korun. Tamější vedení policie ovšem tvrdí, že jsou to velmi dobře vynaložené peníze. Psy už totiž dostávají vycvičené tak, že na povel umí pokousat a zneškodnit kriminálníky.

Jednoho cvičitele z Derbyshire ale trend kupovat psy vycvičené v Německu neoslovil. "Když mu dáte povel v angličtině, tak na vás jen zírá, jakoby jste se zbláznili," řekl znechuceně britský psovod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám