Hlavní obsah

Chorvatský voják měl v krku 16 let zabodlou deseticentimetrovou jehlu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GOSPIC

Dnes již třiasedmdesátiletý chorvatský veterán Toma Zupan chodil dlouhá léta k doktorům a stěžoval si na palčivou bolest v oblasti krku. Zupan byl zraněn v roce 1991 během občanské války, která vypukla v tehdejší Jugoslávii. Jen okamžitý zákrok lékařů v terénu mu tehdy zachránil život, při operaci ale muži zůstala v krku jehla. Informoval o tom server Ananova.

Článek

Velmi dlouho lékaři zvažovali, jestli není vyoperování jehly z jeho krku rizikem, ohrožujícím jeho život. Za šestnáct let se totiž jehla v jeho krku "zabydlela" více než dobře. Ovšem bolesti, které důchodce provázely, o dalším osudu jehly jednoznačně rozhodly.

Neuvěřitelné ovšem je, že chyba polních lékařů nebyla za celých 16 let odhalena. A to i přes časté návštěvy doktorů, které Zupan podstupoval vzhledem k nepřestávajícím bolestem v krční oblasti. Teprve rentgen v místní nemocnici v městečku Gospic, které se nachází ve středním Chorvatsku, odhalil, proč bolesti krku starého muže dlouhá léta trápí.

"Normálně bych doktory zřejmě obvinil z chyby, kterou tehdy učinili, ale oni mi v danou chvíli zachránili život pohotovou operací. Je tedy logické, že nebudu hnát celou chybu někam k soudu," řekl třiasedmdesátiletý veterán Toma Zupan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám