Hlavní obsah

Oscaři jsou podplacení, tvrdí herec Joaquin Phoenix

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Herec Joaquin Phoenix zcela ignoruje výroční udělování Oscarů, cen Americké filmové akademie. Podle něho je totiž celá ceremonie směšná, protože je prý podplacená. O vítězích totiž nerozhoduje kvalita filmu a výkonu jeho jednotlivých tvůrců, ale především peníze, tvrdí Phoenix, který byl sám již dvakrát na Oscara nominován.

Foto: Profimedia.cz

Joaquin Phoenix se proslavil především zápornou rolí Commoda.

Článek

„Oscaři jsou tak trošku jako politika. Je to o penězích za vámi, o mašinérii za vámi, to je skutečně účinné. Existuje tady spousta skvělých představení, o kterých se nikdo ani nezmíní,“ odsoudila zlaté sošky hvězda filmu Gladiátor.

Phoenix byl za ztvárnění Commoda v historickém velkofilmu z roku 2001 nominován na Oscara za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli. O pět let později se dočkal nominace za nejlepší herecký výkon za roli Johnnyho Cashe ve filmu Walk the Line.

Třiatřicetiletý herec se nedávno navíc nechal slyšet, že nenávidí svou slávu a nepovažuje se rozhodně za žádnou celebritu.

„Jsem v této branži od mládí, ale o slávě jsem měl velmi naivní představu, skutečně jsem netušil, do čeho se jako herec pouštím. Myslím, že jsem docela dost slavný, ale pravdivě řečeno, raději bych nebyl slavný vůbec. Je mi líto těch, kteří jsou slávou doslova štváni,“ prohlásil Phoenix.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám