Hlavní obsah

Po úřadující Miss France pořadatelé chtějí, aby vrátila titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Pořadatelka Miss France Genevieve de Fontenayová chce, aby úřadující královna krásy vrátila korunku. Rozhořčily ji totiž provokativní fotografie 22leté modelky, které se objevily v jednom magazínu.

Článek

"Kdyby měla aspoň trochu kuráže a kousek důstojnosti, řekla by: 'Rezignuji, protože nejsem hodna být Miss France," řekla šéfka výboru soutěže Fontenayová rádiu Europe 1.

Begueová, která pochází z francouzského zámořského departementu Réunion v Indickém oceánu, stanula na nejvyšším stupni vítězů počátkem tohoto měsíce v televizním přenosu vysílaném v hlavním vysílacím čase. Rázně vyloučila, že by se svého titulu vzdala s odůvodněním, že snímky byly zveřejněny bez jejího souhlasu.

Fotografie zachycují lepou brunetku v bikinách, plovoucí v bazénu na dřevěném kříži v pozici ukřižovaného Krista. Na jiném snímku lascivně líže kondenzované mléko.

Dívky ucházející se o korunku Miss France musí podepsat smlouvu, v níž místopřísežně prohlašují, že se nikdy nenechaly fotografovat nahé nebo v provokativních pózách.

Pořadatelka nevyloučila právní kroky

"Kdybych o těch snímcích věděla, nikdy by jí nebylo povoleno zúčastnit se soutěže Miss France. Nechtěla bych být spatřena, jak jdu ulicí spolu s takovou dívkou," prohlásila nesmlouvavě Fontenayová. Naznačila zároveň, že bude-li to nezbytné, podnikne právní kroky.

Není to poprvé, kdy královna krásy pobouřila organizátory této francouzské soutěže. Do obdobných problémů se dostala Miss France pro rok 2004 Laetitia Blégerová, když se její snímky objevily v časopise pro pány Playboy.

Podobného skandálu nezůstala ušetřena ani nejstarší soutěž "missek" v České republice. O titul přišla z týchž důvodů i královna krásy za rok 2001 Diana Kobzanová. Důvodem byly to, že se nechala fotografovat nahá a její snímky byly zveřejněny na internetu a v erotickém magazínu Leo.

Šéf pořádající agentury Art Production K/2 Miloš Zapletal žádal omluvu a téměř milion korun jako náhradu nemajetkové újmy. Agentura také po Kobzanové chtěla stažení fotografií. Ta to ale odmítla a Art Production K/2 nejprve rozhodla o odebrání titulu a korunky Miss ČR a v roce 2003 podala žalobu. Soudní tahanice se vlečou dodnes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám