Hlavní obsah

Londýn má satelitní navigaci k hledání veřejných záchodků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Nejprve přišla satelitní navigace SatNav pro zbloudilé řidiče. Teď je tu satelitní navigace pro hledání veřejných záchodků, která má v centru Londýna pomoci lidem "v nesnázích".

Článek

Westminsterská městská rada uvedla ve čtvrtek do provozu novou službu, díky níž mohou Londýňané a turisté pomocí textové zprávy odeslané z mobilu zjistit, kde se nachází nejbližší WC. Každý, kdo odešle na číslo 80097 slůvko Toilet, dostane vzápětí informaci obsahující podrobnosti o nejbližší toaletě.

S neotřelým nápadem přišla šestadvacetiletá studentka Gail Knightová poté, co městská rada vyhlásila inovační soutěž.

"Když jsem s přáteli ve městě, vždycky si na záchod odskakujeme do McDonald's nebo do obchodních domů, ale je nám to trochu nepříjemné," přiznala. "Myslím, že textová služba bude pro lidi pohybující se po městě užitečná."

Nová služba je k mání po celém Westminsteru, londýnské oblasti, v níž se nacházejí mnohá z nejpopulárnějších londýnských pamětihodností jako Big Ben, Trafalgar Square či Buckinghamský palác.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám