Hlavní obsah

Čeští policisté hvězdami na zeleném pažitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V minulém týdnu proběhlo v Praze historicky první Policejní mistrovství světa ve fotbale, jehož pořadatelem byla Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky. Čeští policisté ve finálovém turnaji zvítězili v konkurenci osmi týmů. Finálový zápas sehráli 18.srpna na stadiónu E.Rošického s Egyptem.

Článek

Do finálového turnaje se kvalifikovalo osm fotbalových týmů: Česká republika,  Egypt, Kuvajt, Maďarsko, Rumunsko, Saudská Arábie, Rusko a Demokratická republika Kongo, jejíž zástupci z technických důvodů účast odvolali.

Policisté České republiky byli vylosováni do skupiny A společně s Rumunskem, Kuvajtem a Demokratickou republikou Kongo. Ve skupině sehráli remízu s týmem Rumunska a dvěma góly porazili Kuvajt, duel s DR Kongo se kvůli neučásti týmu nekonal. Do semifinálového zápasu nastoupili naši proti Rusku, druhou semifinálovou dvojici tvořilo Rumunsko a Egypt.

Utkání Česká republika - Rusko bylo velice dramatické, do konce hrací doby se ani jednomu z celků nepodařilo dát gól. Gól nepadl ani v prodloužení, proto se kopaly penalty, které rozhodly o vítězství českého týmu a tím pádem o jeho postupu do finále. Druhý semifinálový zápas skončil vítězstvím týmu Egypta, který porazil Rumunsko 1:4.

Finále sledoval i policejní prezident

Sobotní finálové utkání mezi Českou republikou a Egyptem, které skončilo vítězstvím 3:1 pro český tým, si nenechal ujít ani policejní prezident Oldřich Martinů.  Po ukončení zápasu proběhlo přímo na stadiónu vyhlášení vítězů, slavnostní ceremoniál moderoval Štěpán Škorpil za doprovodu tónů Hudby Hradní stráže a Policie ČR.

Vítězný pohár českým policistům předal policejní prezident, který jim poblahopřál k dosaženému úspěchu a všem ostatním týmům poděkoval za účast a hru v duchu fair play.

Reklama

Výběr článků

Načítám