Hlavní obsah

Keňští náměstci ministrů trpí nudou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NAIROBI

Máte-li v práci pocit, že nevíte kam skočit a z přemíry povinností se vám točí hlava, pak jste si zřejmě nevybrali dobrý post. Pokud stojíte o lenošení v práci, staňte se například keňským ministerským náměstkem.

Článek

Náměstci keňských ministrů si ovšem stěžují na nudu. Se stížností, že se v práci nudí,  se dokonce obrátili na prezidenta Mwaie Kibakiho.

Náměstek ministra rybolovu Abu Chiaba si stěžuje, že jeho pracovní povinnosti se omezují na pouhé čtení novin. Jeho kolega z ministerstva životního prostředí a cestovního ruchu zas trpí tím, že jej v úřadě přehlížejí a on se o všech politických rozhodnutí ministerstva dozvídá až z tisku.

Náměstci se proto rozhodli napsat hlavě státu, aby s jejich postavením něco udělala. "Dlužíme to daňovým poplatníkům, neboť jsme placeni úměrně tomu, co děláme," napsali prezidentovi.

Třiatřicet keňských ministrů má celkem 50 náměstků. Vláda na jejich platy ročně vynaloží v přepočtu bezmála 190 miliónů korun. Za své podřízené se postavili také někteří ministři, kteří mají zkušenosti z první ruky, sami totiž v minulosti působili jako náměstci. Někteří Keňané se však podle britské BBC podivují nad tím, že si náměstci stěžují na nedostatek práce až nyní, půl roku před parlamentními volbami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám