Hlavní obsah

V USA ulovil jedenáctiletý hoch třímetrového kance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MONTGOMERY

Teprve jedenáctiletý lovec z východní Alabamy skolil divokého kance obrovských rozměrů. Rekordní úlovek měří od čumáku po špičku ocasu 2,74 metru a váží 476,73 kilogramu. Možná obtížnější než ulovit obrovského kance ale bylo dostat jej z lesa. Mimo jiné bylo kvůli tomu poraženo několik stromů a použity musely být i motyky, aby vůbec mohl být dopraven k náklaďáku.

Článek

Zabitý divočák je ještě větší než Hogzilla (spojení anglického hog=divoké prase a japonského monstra Godzilla), dosavadní rekordman ulovený před třemi lety ve státě Georgia. Tento kanec vážil 362,8 kilogramu a na délku měřil 2,4 metru.

Chlapec se vydal začátkem května na lov ve východní Alabamě se svým otcem a dvěma průvodci. Když narazil na obrovské zvíře, vypálil do něj osm střel z revolveru ráže 0,5 a pak ho tři hodiny pronásledoval po zalesněných kopcích. Když ho dohonil, dorazil ho ještě jednou ranou.

Samozřejmě si byl vědom toho, že se zraněné zvíře může obrátit proti němu a zaútočit na něj, jak je u divočáků obvyklé. "Trochu jsem se bál, trochu jsem byl vzrušený," přiznal chlapec. Celou situaci si ale zjevně užívá: "Pravděpodobně už asi nikdy nezabiju něco tak velkého," soudí.

Z kance bude 315 kilogramů klobás

Jeho otec byl s oběma průvodci připraven, že by v případě útoku zasáhli se svými těžkotonážními ručnicemi. Kly zvířete měří 12,7 centimetru.

Hlava prasete měřila v obvodu přes 137 centimetrů a přes plece dokola skoro 190 centimetrů. Jeho kýty byly co do velikosti srovnatelné s pneumatikami. Části zvířete, které nebyly určeny na preparaci, skončily v klobásách. Bude jich přes 315 kilogramů, odhadl Jamisonův otec Mike.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám