Hlavní obsah

Pavoučí muž zdolal v Bratislavě obrácenou pyramidu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Známý francouzský "pavoučí muž" Alain Robert (44) ve čtvrtek odpoledne zdolal budovu Slovenského rozhlasu v Bratislavě známou jako obrácená pyramida. "Bylo to těžší, než jsem si myslel, ale zvládl jsem to," řekl Robert, který leze zásadně bez jištění. Má jen speciální boty a sáček s magnéziem. Po lezení měl zraněnou nohu a zkrvavené ruce.

Článek

"Bylo to nepříjemné. Budova byla špinavá od ptačích výkalů," konstatoval. Robert zdůraznil, že zatím slezl asi 70 mrakodrapů po celém světě. "Zatím jsem lezl pouze po kolmých stěnách. Bratislavská obrácená pyramida byla pro mně opravdovou výzvou," dodal.

Robert lezl do výše 60 metrů necelých dvacet minut. Udělal si několik přestávek a překvapené pracovníky rozhlasu požádal přes okno o vodu.

Slovenská policie "pavoučího muže" tentokrát nezatkla, protože na výstup měl údajně povolení. Původně uvažoval o zdolání mnohem vyšší budovy Národní banky Slovenska, ale na to povolení nedostal.

Jeho výstup na budovu Slovenského rozhlasu přilákal desítky kolemjdoucích, kteří jeho výkon ocenili potleskem. "Já jsem se bála víc než on," přiznala přihlížející žena.

Mezi nejslavnější výstupy "pavoučího muže" patří zdolání věží Petronas v Kuala Lumpur a hladké skleněné stěny věže Sears v Chicagu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám