Hlavní obsah

Anglii trápí podivná mutace - pětinohé žáby

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ekologové bijí na poplach. V Anglii se začínají objevovat pětinohé žáby. Agentura pro ochranu životního prostředí Natural England rozjela výzkum, který pomůže odhalit, co zvláštní deformace u žab způsobuje. Zatím byli pětinozí obojživelníci popsáni pouze ve Spojených státech.

Článek

Pětinohé žáby nejprve vyděsily obyvatele Peterborough v hrabství Cambridgeshire. Ti o zvláštních mutacích informovali ekology.

"Bylo by zajímavé, kdyby se nám ozval každý, kdo se s nimi setká. Nejsme si jistí tím, co je příčinou té zvláštní mutace. Zda jde o parazitární onemocnění, znečištění, možností je více," uvedla mluvčí Natural England.

Ve Spojených státech je příčinou pětinohosti u žab parazit, který působí na pulce a jejich vyvíjející se končetiny. Malformaci by však mohlo způsobovat také znečištění. V Británii je kvalita povrchových vod v katastrofálním stavu.

"Ty žáby jsou rok či dva staré. Takže cokoli se jim stalo, nestalo se letos," dodala mluvčí z Natural England.

Reklama

Související témata:

Související články

V srbském městě padaly z nebe žáby

Obyvatelé městečka Odazči severozápadně od metropole Bělehrad zažili nevídaný jev. Z nebe začaly padat tisícovky drobných žab. V úterý o tom informoval tamní...

Australané objevili ropuchu velikosti malého psa

Neobvyklý úlovek se podařil skupině australských ekologů, kteří poblíž města Darwin na severu země v pondělí odchytili exemplář ropuchy obrovské (Bufo marinus)...

Výběr článků

Načítám