Hlavní obsah

Bulhaři si půjčili od Světové banky na sanitky Porsche

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOFIE

Bulharské ministerstvo zdravotnictví použilo půjčku od Světové banky, aby nakoupilo luxusní vozy Porsche Cayenne, které mají sloužit jako sanitky. Podle ministra Radoslava Gajdarského má být 32 aut s pohonem čtyř kol nasazeno v odlehlých a těžko přístupných oblastech, kam by se běžné vozy nedostaly. Informoval o tom server Ananova.

Článek

Ministr Gajdarski potvrdil, že pro nákup vozů byly použity finanční prostředky z půjčky Světové banky. Trval také na tom, že ministerstvo vybralo vozy Porsche proto, že firma nabídla v tendru nejlepší podmínky.

Kritici namítají, že je to čirý nesmysl, protože každý z kupovaných aut stojí v přepočtu tři a čtvrt miliónu korun. Místní lidé jsou rozčarováni a tvrdí, že peníze se daly vynaložit hospodárnějším způsobem.

Bulharské zdravotnictví se utápí v miliardových dluzích. Nemocnice a kliniky často svalují vinu za nedostatečnou zdravotní péči na nedostatek finančních prostředků.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Cayenne v ČR od 1,3 miliónu

Společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní dovozce značky Porsche v České republice, uvede v únoru 2007 do prodeje nové modely Cayenne, Cayenne S a Cayenne...

Výběr článků

Načítám