Hlavní obsah

V Bangkoku mohou zaměstnanci po obědě spát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

THAJSKO

V Česku to ještě možné není a nejspíše by vás za to vyhodili z práce, ale v hlavním městě Thajska Bangkoku je to skutečností. Tamní městský úřad dává v rámci nového programu zvyšování produktivity práce svým zaměstnancům možnost po obědě si v kanceláři krátce zdřímnout. Zprávu uvedla CNN.

Článek

V polední pauze zhasnou světla a hraje tichá hudba. K odpočinku napomáhají i vonící květy. Je přísně zakázáno mluvit nebo používat mobilní telefon.

Na fotografii, kterou otiskl deník Bangkok Post, je vidět místnost s dřevěným obložením, ve které sedí státní úředníci kolem konferenčního stolu s hlavou položenou na jeho desce, rolety na oknech jsou stažené.

"Už dlouho si dávám po obědě šlofíka, a tak jsem se rozhodl ho v listopadu zavést i pro své podřízené," vysvětlil ředitel úřadu a autor programu Surakjet Limčaren. Jeho úmyslem je to, aby pracovníci "dobili baterie" před odpolední a večerní službou.

Na městském úřade pracuje 200 zaměstnanců, 20 z nich, kteří "šlofíka" pravidelně praktikují, uvedli, že se cítí "svěžejší a mají jasnější mysl".

Reklama

Související témata:

Související články

Spánek po obědě zlepšuje paměť

Odpolední siesta může zlepšovat paměť a myšlení. Podle amerických odborníků je spánek po obědě nebo během dne důležitý pro revitalizaci sil a obnovu mozkové...

Kvalitní spánek ovlivňuje naši sexualitu

Slova spát a sex mají k sobě v hovorové řeči blízko. Vyspat se s někým, to podle lidového rčení považujeme za dokonanou soulož. Český slovník připouští dokonce...

Usínáte sami? Pak se probouzíte tlustší

Život o samotě je pro člověka skutečně nebezpečný. Ačkoli trend svobodného života se zvyšuje, lékaři to vidí jen velmi neradi. Kdo totiž ulehá a usíná...

Výběr článků

Načítám