Hlavní obsah

Darwinova cena pro muže, jenž bušil do panzerfaustu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Darwinova cena za rok 2006 má své vítěze. Poněkud drsná cena je udělována samozřejmě na paměť vědce Charlese Darwina, který tvrdil, že lidstvo se vyvíjí díky tomu, že přežívají jen silnější jedinci. Darwinovu cenu dostávají ti slabí - tedy ti, kteří lidstvu prospěli tím, že se z něj vytřídili a dále se již nemnoží. Soutěž vyhrál Brazilec, o jehož případu jsme vás již informovali v nejkurióznějších momentech roku 2006.

Článek

Vítěz se pokoušel rozebrat pancéřovou pěst tím, že přes něj několikrát přejel sem a tam svým autem. To nezabíralo, tak se do granátu pustil kladivem. Tentokrát již uspěl.

Exploze zabila kutila, zničila šest aut a autoopravnu, na jejímž pozemku se Brazilec do granátu pustil. Poblíž policie objevila dalších 14 granátů. Dospěla k závěru, že kutil granáty sbíral a snažil se kov z nich prodat do šrotu.

Na druhém místě se podle informací darwinawards.com umístil pár mladých Američanů, kteří zemřeli poté, co si vlezli do ohromného balónu naplněného héliem, aby se tohoto plynu, který v mírných dávkách způsobuje opojení, pořádně nadýchali.

Jednadvacetiletí Jason Ackerman a Sara Rydmanová byli nalezeni, když si někdo na reklamní akci realitní kanceláře v Lake Vew na Floridě povšiml jejich nohou vyčnívajících ze splasklého balónu. Jason a jeho přítelkyně zřejmě stáhli balón na zem a vlezli si do něj. Načež se samozřejmě udusili.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejkurióznější okamžiky roku 2006

Počínaje zaměstnanci letecké společnosti Turkish Airlines, kteří obětovali velblouda na istanbulském letišti, aby oslavili úspěšně dokončenou práci, a konče...

Výběr článků

Načítám