Hlavní obsah

Vláda Britům zařídí kurzy pro spočítání slev v obchodech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Miliónům Britům dělá problém spočítat si při slevách dvacet z procent ceny zboží. Zmateni jsou i tehdy, když jim prodejce k zakoupenému zboží nabídne druhý kus za poloviční cenu. Vláda proto rozhodla, že pro obyvatele zřídí speciální kurzy. Se slevami budou pomáhat i poradci v ulicích.

Článek

Kurzy budou v rámci kampaně Get On zdarma. Znalosti potřebné ke spočítání části původní ceny se přitom učí na prvním stupni základní školy a běžně je ovládá jedenáctileté dítě.

Po dobu slev budou v ulicích pomáhat lidem s vypočítáním nákupů týmy poradců. Budou lidem také nabízet pomůcky na výpočet procent a kurzy, kterými si lidé mohou osvěžit a zlepšit své matematické znalosti.

"Vláda věří, že lidé pochopí, že znalost základů matematiky není dobrá jen pro oblíbený hon za levným zbožím, ale že si uvědomí, že je dobrá i pro jejich soukromý a profesionální život," vysvětlil ministr pro školství a kvalifikaci Phil Hope.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám