Hlavní obsah

Návrháři budou soutěžit o nejlepší šaty pro Barbie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslavnější panenka na světě Barbie, kterou už oblékali tak proslulí stylisté jako Armani či Versace, se nyní stává protagonistkou konkurzu, který vypsala americká hračkářská firma Mattel ve spolupráci s Vogue Bambini a institutem Marangoni.

Článek

Barbie Collection Award nabízí studentům módního návrhářství možnost vytvořit minikolekci oblečků pro dlouhonohou modlu holčiček na celém světě.

Mladí stylisté mají navrhnout troje šaty pro kolekci Barbie jaro/léto 2008. Jejich tvorbu posoudí porota, kterou mimo jiné tvoří stylista Barbie Collector Robert Best, návrhář Stefano Guerriero, ředitel Vogue bambini Giuliano Parabiago a Caterina Di Bertová, ředitelka Institutu Marangoni v Milánu.

Vítěz soutěže, který bude znám koncem června příštího roku, se bude moci svými třemi návrhy podílet na kolekci Barbie jaro/léto 2008. Podle firmy Mattel má být na každém návrhu uvedeno jméno návrháře. To je docela pěkná reklama vzhledem ke skutečnosti, že se panenek na celém světě ročně prodá za tři miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám