Hlavní obsah

Záhada kočky, která vrhla štěnata, je vyřešena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PASSO FUNDO

Do mysteriózního případu brazilské kočky, která vrhla štěňata, vnesla světlo vědecká expertíza. Majitelka zvířete trvala na tom, že její kočka kromě tří mrtvých koťat porodila i štěňata, o která se dodnes stará. Genetický test ale s konečnou platností prokázal, že je to nesmysl.

Článek

"Lidé, kteří nemají odborné znalosti, si často vymýšlejí," řekl genetik Adil Pacheco, který prováděl krevní testy. Podle něj je bez nejmenší pochybnosti jasné, že kočka matkou štěňat není.

O podivuhodném "kočkopsím" příběhu Novinky informovaly již v úterý [celá zpráva]. Vysvětlení téměř pohádkového příběhu je ale prý velice prozaické. Samice savců mají jednoduše tendenci přijmout za vlastní mláďata jiného druhu, zvlášť když přijdou o svá vlastní. A přesně to se mělo stát i v tomto případě, kdy se kočka Mimi po smrti malých koťat ujala malých štěnátek.

Už v předchozí zprávě jsme přinesli vyjádření zástupce vedoucího katedry speciální zootechniky České zemědělské univerzity Romana Stupky, který pro Novinky řekl: "To je mezidruhové křížení, to je nesmysl. Možná tak osel - kůň, ale tohle, to opravdu ne." 

Reklama

Související témata:

Související články

Brazilská kočka údajně porodila štěňata

Brazílie je země zázraků, ale to, co se zde mělo udát před několika dny, pobouřilo velké množství vědeckých odborníků. Ti rezolutně odmítají uvěřit tomu,...

Výběr článků

Načítám