Hlavní obsah

Strojírenské firmy postrádají u absolventů praxi a chuť pracovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Strojírenské firmy považují u absolventů za největší nedostatek malou praxi při škole. Při jejich přijímání se rozhodují především podle zájmu o obor a chuti pracovat. Vyplývá to z průzkumu mezi stovkou ředitelů strojírenských firem, který byl zveřejněn na úterní konferenci Budoucnost technického vzdělávání. Právě pracovní návyky přitom mladým lidem chybí, řekl ředitel společnosti Cooper-Standard Jan Barák.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Podle ministryně školství Kateřiny Valachové hraje roli také obecně menší počet středoškoláků.

Článek

Barák je přesvědčen o tom, že k rozvoji spolehlivosti, zodpovědnosti a dalších potřebných dovedností může vedle rodiny a školy přispět také sport.

Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) se chce více věnovat rozvoji sportu na středních školách. Mimo jiné plánuje pro střední školy zorganizovat obdobu soutěží o Pohár ministryně školství, které jsou určeny žákům základních škol.

Málo žáků, kteří školu dokončí

Podle údajů Svazu průmyslu a dopravy chybí v technických oborech 140 tisíc zaměstnanců. Hlavní příčinou nedostatku absolventů je podle průzkumu nízký počet žáků, kteří školu dokončí. Řada z nich také odchází mimo obor. Ministryně připomněla, že roli také hraje obecně menší počet středoškoláků.

Upozornila na to, že letos řada škol zaznamenala zvýšený zájem o technické obory. Někde byl převis uchazečů, takže školy musely některé odmítat. Kapacity se ve spolupráci s kraji nepodařilo pružně „přifouknout”, doplnila Valachová.

Jen zřídka nevezmou práci kvůli nízké mzdě

Nedostatek pracovníků v technických oborech ale podle Valachové není možné řešit jen v počátečním vzdělávání. Považuje za nezbytné také změnit systém vzdělávání dospělých. Chce více spolupracovat s Úřadem práce ČR, aby se školy mohly více zapojit do nabídek rekvalifikací.

Nedostatek absolventů cítily tři čtvrtiny oslovených strojírenských firem. Většina podniků se nepotýká s tím, že uchazeči o zaměstnání nechtějí nastoupit kvůli nízké nabízené mzdě.

„Pouze třetině firem se často stává, že uchazeči z tohoto důvodu odmítnou,“ uvedl Jiří Vacek, ředitel společnosti CEEC Research, která průzkum v říjnu provedla.

Reklama

Související články

Škodovka chce získat do firmy víc děvčat

Dvě stě třicet žákyň 8. a 9. tříd z devíti základních škol z mladoboleslavského regionu se v uplynulých dnech zajímalo o studium technických oborů na Středním...

Výběr článků

Načítám