Hlavní obsah

Novou prezidentkou asociace podnikatelek je Kateřina Haring

Novinky,

Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek (ČMAPM) si v prosinci zvolila novou prezidentku, podnikatelku Kateřinu Haring. Ve funkci vystřídá zakladatelku Olgu Girstlovou, která se funkce vzdala na podzim z osobních a zdravotních důvodů. ČMAPM současně s volbou nové prezidentky přijala nové stanovy, jak uvádí v tiskové zprávě.

Foto: ČMAPM

Kateřina Haring, nová prezidentka Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek

Článek

Své role se Kateřina Haring ujala v těchto dnech. „Jsem si vědoma velikostí této výzvy a toho, že mě čeká spousta práce. Své funkce se ujímám s řadou plánů na jakousi revitalizaci a rozvoj celého sdružení,“ podotkla.

Věnovat se začínajícím podnikatelkám

Jedním z hlavních cílů je podle ní upevnit roli nejdéle působící a nejrozšířenější asociace žen-podnikatelek v ČR a věnovat se více mladým, začínajícím podnikatelkám.

„Když za námi přijdou, získají svou osobní koučku nebo mentorku z řad zkušených členek, a to zdarma,“ doplnila.

K jejím plánům pro roky 2017 a 2018 zároveň patří i rozvoj spolupráce ČMAPM se ženami, které působí ve vysokém školství - rektorky, prorektorky a profesorky, kde se nabízí potenciál v propojení s dívkami a ženami, které se teprve připravují na vstup do podnikatelského světa.

ČMAPM
Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek je dobrovolná odborná asociace podnikatelek a manažerek, která byla založena v roce 1995. Asociace působí v deseti regionech České republiky a jako jediná asociace v ČR se může pochlubit členstvím v prestižní celosvětové asociaci podnikatelek a manažerek FCEM.
Hlavním cílem ČMAPM je vytvoření podnikatelského prostředí, které nabízí specifickou platformu pro komunikaci a další spolupráci začínajícím i zkušeným podnikatelkám, ale i ženám ve vyšších manažerských pozicích tak, aby vzájemně sdílely informace. Má to podpořit rozvoj jejich obchodních a podnikatelských aktivit.

Dále například organizační podpora ženských start-upů a „ženského podnikatelského inkubátoru“, jak je běžné v zahraničí.

Nově bude prezidentka volena na tři roky a funkci bude moci zastávat pouze dvě mandátní období. ČMAPM rozšíří a posílí své působení také do regionů.

Kateřina Haring

Podnikatelka Kateřina Haring má úspěchy především v zahraničí. Se svojí kopřivnickou firmou Dynamic Group organizuje výstavy a veletrhy po celém světě. Aktivní členkou ČMAPM je od roku 2013.

„Přijetí nových stanov nám umožní pružněji reagovat na současný rychle se měnící a vyvíjející se svět,“ uzavřela Haring.

Reklama

Související články

Firmy nevyužívají potenciál žen

Nedostatek kvalifikovaných pracovníků je závažnou bariérou růstu české ekonomiky. Jednou z příčin tohoto stavu je nedostatečné využití potenciálu žen, jejichž...

Třetinu živnostníků v ČR tvoří ženy

Každý pátý Čech starší 15 let, celkem 1,8 miliónu lidí, má v současnosti živnostenský list. Svoji živnost však využívá pouze 1,4 miliónu jedinců, zbytek ji má...

Výběr článků

Načítám