Hlavní obsah

Britští doktoři doporučují: jste-li nemocní, zůstaňte doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Zapomeňte na globální finanční krizi a jste-li nemocní, nechoďte do práce. To je vzkaz, který britští zaměstnavatelé posílají svým podřízeným. V průzkumu téměř tři čtvrtiny zaměstnavatelů uvedly, že zaměstnanci by měli zůstat doma, pokud se necítí dobře a rozhodně by se neměli snažit dovléct se za pracovní stůl.

Článek

"V současném ekonomickém ovzduší mohou zaměstnanci cítit víc než kdy jindy potřebu plnit své pracovní povinnosti navzdory nakažlivé nemoci," říká Chris Hannant z Britské obchodní komory (BCC). "Ale to není ten pravý způsob, jak udělat dobrý dojem."

Průzkum BCC, v němž odpovídalo 1000 zaměstnavatelů, zjistil, že 73 % dotázaných si myslí, že by jejich zaměstnanci měli zůstat doma a zotavit se, pokud onemocní. Více než čtyři pětiny z nich je navíc přesvědčeno, že nemocný člověk je méně výkonný. Obávají se také dominového efektu, kdy do práce přijde jeden nemocný člověk a nakazí všechny ostatní.

Jiný průzkum mezi britskými zaměstnanci ovšem zjistil, že se řada z nich bojí vzít si byť jen jeden den volno ze zdravotních důvodů a 57 % dotázaných uvedlo, že by museli být opravdu vážně nemocní, aby se rozhodli zůstat doma.

Průměrně nejméně dní nemocenské si vloni v Británii vybírali zaměstnanci bankovního sektoru následovaní pracovníky v hotelech a restauracích.

Reklama

Související články

Třetina Čechů žije od výplaty k výplatě

Třetina obyvatel České republiky přiznává, že žije od výplaty k výplatě. V porovnání s dalšími zeměmi střední a východní Evropy jsou však Češi méně závislí...

Výběr článků

Načítám