Hlavní obsah

Asistenční centrum podporuje začínající podnikatelky

Novinky, stk, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už  přes rok fungují v Brně a ve Zlíně Asistenční centra pro podporu podnikání zřízené Moravskou asociací podnikatelek a manažerek. Centrum pomáhá ženám, jež o podnikání teprve uvažují, i stávajícím podnikatelkám, jejichž firma se nachází v kritickém období prvních tří let. Do centra mohou na konzultaci přijít ženy na mateřské, nezaměstnané nebo ty, které už nechtějí být závislé na zaměstnavateli a hodlají se postavit na vlastní nohy.

Článek

Za dobu své existence pomohla obě centra vzniku více než 20 fungujících firem, převážně z oblasti služeb a maloobchodu, což jsou odvětví, ve kterých se ženy-podnikatelky velmi úspěšně realizují.

V Asistenčním centru se začínající podnikatelky dozví, jak udělat správný business plán, poradkyně s nimi prodiskutují jejich podnikatelský záměr i to, zda jim na rozjezd podniku budou stačit finanční prostředky, které mají k dispozici. Společně také provedou průzkum trhu, aby začínající podnikatelka například nezakládala svůj podnik v lokalitě, kde se jich již několik podobných vyskytuje apod. 

Zájemkyně se dozví o nejnovějších legislativních předpisech a normách, seznámí se s daňovou problematikou a dalšími úskalími samostatné výdělečné činnosti. 

Centrum pořádá i nejrůznější vzdělávací semináře, což zcela jistě ocení zejména ženy po mateřské dovolené. Pro ty jsou například určeny kurzy pro efektivní využívání počítače a Internetu, abys si samy dokázaly zajistit dostatečný přístup k pro ně podstatným informacím. Služby centra využijí zcela jistě i ženy, které by rády podnikaly, ale neví si rady, jak sladit živnostenskou činnost a starost o rodinu.

Je ovšem třeba upozornit na to, že i když pracovnice Asistenčního centra pro podporu podnikání vychází svým klientkám maximálně vstříc, rozhodně to neznamená, že by všechnu práci se založením firmy odvedly namísto nich. Zájemkyním o podnikání se v centru dostane důkladného poradenství, faktické založení svého podniku už si ale musí řídit zcela samostatně.

Reklama

Související články

Muži na mateřské

V České republice se muž na mateřské dovolené stále považuje za cosi výjimečného. Není divu, když právo odejít na mateřskou dovolenou dostali čeští otcové...

Výběr článků

Načítám