Hlavní obsah

Změna místa může být lákavá, je vhodné ji ale dobře zvážit

Právo, Novinky, kil, fš

Po novém místě se poohlíží stále více těch, kteří práci aktuálně mají. Trend potvrzují i výsledky ankety na portálu Profesia, v níž pouze šest procent respondentů uvedlo, že o změně práce neuvažují. Zaměstnanci ale v současnosti často mají slušnou vyjednávací pozici, ne vždy je tak nutné a výhodné zaměstnavatele měnit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve srovnání s posledním čtvrtletím loňského roku se mezi českými zaměstnanci zvýšila chuť změnit zaměstnání o pět procentních bodů (z 20 na 25 procent). Vyplynulo to i ze srpnového globálního průzkumu Workmonitor společnosti Randstad. [celá zpráva]

„Souvisí to jednak s rostoucím sebevědomím zaměstnanců, které posiluje současná široká nabídka pracovních míst, jednak s růstem nespokojenosti lidí ve stávajícím zaměstnání,” okomentovala situaci Hana Púllová, ředitelka personální společnosti Randstad.

Nemusejí být vyloženě nespokojení, ale...

„To, že si momentálně zaměstnanci v podstatě vybírají zaměstnavatele, je už nějakou dobu skutečností, lidé to samozřejmě vnímají. Funguje to tak trochu jako podprahová reklama, najednou si prostě ‚zničehonic‘ uvědomíme, že teď bychom opravdu mohli – nebo měli – změnit práci,“ vysvětluje Zuzana Lincová, ředitelka pracovního portálu Profesia.

Nemusí jít přitom vždy o lidi, kteří jsou v zaměstnání vyloženě nespokojení. Někteří sledují trend, spíše ze zvědavosti si pročítají inzeráty, zjistí si potřebné informace, zkusí pohovor. A vlastně až v tu chvíli začnou přemýšlet o tom, že možná stojí před opravdovou šancí.

Jiní více kalkulují: vědí, že právě teď mají velkou možnost zajistit si jinde lepší pracovní podmínky, případně se třeba dostat na místa nebo do oborů, kam je v uplynulých letech nepustila silná konkurence.

Ať tak či onak, začnou analyzovat situaci, v níž se momentálně nacházejí. A jak potvrdila anketa, lidé s ní v drtivé většině úplně spokojení nejsou. Čtyřicet sedm procent uvažuje o jiném zaměstnání kvůli platu, který jim připadá nízký, 18 procent nemá možnost kariérního růstu, 17 procentům se nepozdávají šéf či kolegové a 12 procent respondentů jejich práce prostě nebaví.

Dobrá vyjednávací pozice

Příznivá situace na trhu práce ale podle Lincové automaticky neznamená, že je nutné měnit stávající místo. Pokud jde o zlepšení pracovních podmínek, zaměstnanci mají velmi dobrou vyjednávací pozici i se svými současnými zaměstnavateli, kteří si riziko jejich odchodu většinou dobře uvědomují.

„Při hodnocení aktuálního stavu je nutné neztrácet ze zřetele pozitiva stávajícího místa a u nových potenciálních zaměstnavatelů naopak brát v potaz také možné negativní stránky změny. Nenechat se například zlákat pouze na drobné zvýšení platu či posílení pozice, které ale bude vykoupeno třeba neporozuměním si s kolegy,“ varuje před neuváženým rozhodnutím Lincová.

Reklama

Související články

Spokojenost zaměstnanců roste

Se svým stávajícím zaměstnavatelem je velmi spokojeno 19 procent českých zaměstnanců, celkem spokojeno je pak dalších 48 procent dotázaných. Nespokojenost...

Výběr článků

Načítám