Hlavní obsah

Děti z dětských domovů se připravovaly na budoucí povolání

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Karlových Varech skončilo již 9. kolo vzdělávacího programu Rozhled, který realizuje nezisková organizace Nadání a dovednosti pro děti z dětských domovů. Z tohoto kraje se do projektu zapojilo 20 dětí ze čtyř dětských domovů ve věku od 15 do 19 let. Po dobu téměř čtyř měsíců se připravovaly na budoucí povolání, budování kariéry a zapojení do běžného života.

Foto: Nadání a dovednosti

Účastníci 9. kola programu Rozhled s patronkou Patricií Solaříkovou (stojí první zleva) a ředitelkou organizace Nadání a dovednosti Lindou Hurdovou (stojí čtvrtá zleva).

Článek

Na mládež z dětských domovů čekalo v rámci programu kariérní poradenství, workshopy, exkurze do firem a organizací, stínování vybrané profese a simulace reálných pracovních pohovorů. Právě tito lidé patří na trhu práce k nejohroženějším skupinám.

Umístění do zaměstnání

V rámci 9. kola vzdělávacího programu navštívily děti řadu společností, například Sklárny Moser, hotely Imperial a Pupp v Karlových Varech, rovněž DHL v Chebu, kam se podařilo jednoho chlapce umístit do zaměstnání.

Dále pro ně byly zorganizovány takzvané Career Days, kdy děti přijely na tři dny do Prahy, kde se zúčastnily bohatého programu v podobě exkurzí a stínování, mimo jiné v rádiu Evropa 2, na Žižkovském vysílači, v Autocentru FEMAT Radotín nebo v hotelu ze sítě AccorHotels. S dětmi se sešel známý kuchař Zdeněk Pohlreich, který dal budoucím kuchařům pár cenných rad a doporučení.

Certifikát zaštiťuje OSN ČR

„Jsme rádi, že jsme díky finanční podpoře našich partnerů mohli pomoci s hledáním vhodné kariéry i dětem z Karlovarského kraje, kde bývá vyšší nezaměstnanost. Doufáme, že díky našemu programu budou mít lepší a snadnější start do běžného života,“ uvedla Linda Hurdová, ředitelka organizace Nadání a dovednosti.

S devátým kolem programu Rozhled se děti rozloučily na bowlingovém turnaji. Certifikáty o absolvování vzdělávacího programu, které obdržely, zaštítila OSN Česká republika.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám