Hlavní obsah

Kulinární koučink. Sváteční hodování bez pocitu provinění

Právo, jan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jana Vlková se proslavila hlavně svou Květinovou kuchařkou a výpravami, na kterých učí zájemce poznávat jedlé kvítí a býlí. Vystudovaná bioložka nabízí i pravidla, jak jíst chutně a bez pocitu provinění.

Foto: kytkykjidlu.cz

Jana Vlková (vpravo) nabízí tzv. kulinární koučink.

Článek

Nabízíte takzvaný kulinární koučink. Co si pod tím představit?

Kulinární koučink se zabývá vztahem a přístupem k jídlu. Důležité je to, jak jíte, a teprve pak to, co jíte. Unikátní metoda neprosazuje žádná stravovací omezení. Díky individuálnímu přístupu si vybudujete kladný vztah k jídlu a vlastnímu tělu. Výsledkem je zlepšení zdravotního stavu a tím i psychické pohody.

Dá se koučink aplikovat i na vánoční hodování?

Konkrétní rady potřebuje každý na míru své osobnosti. Tady je jen pár všeobecných doporučení: Nejezte sami. Jezte nejraději s někým, kdo se loudá. Vydržte u stolu, dokud nebudou mít všichni dojedeno. Oříšky si kupujte vážené a jen ve skořápkách – budete jíst pomaleji a sníte jich míň.

Cukroví ochutnávejte po malých dávkách, klidně už od Mikuláše. Používejte malé talíře, porce vypadá větší. Udělejte letos jen polovinu obvyklé dávky bramborového salátu. Stejně vám vždycky zbyl.

Jak koučink probíhá?

Pro nastartování změn k zdravému jídlu jsou potřeba minimálně tři návštěvy. Při úvodní zjistíme hlavní problémy, které brání tomu, abyste jedli zdravě. Při druhé návštěvě odhalíme, jak skutečně jíte. Při třetí návštěvě se radujeme z prvních úspěchů, zkoumáme další překážky a hledáme cesty, jak je překonat.

Reklama

Související články

Nový obor – pomocníci v domácnosti

V současné době většinu práce v domácnostech vykonávají členové domácnosti, nejčastěji ženy. V tichosti ale vzniká nový obor – placená profesionální práce...

Výběr článků

Načítám