Hlavní obsah

Java programátoři patří mezi velmi žádané specializace

Novinky,

Proč se zdokonalovat v programování v Javě? Tento programovací jazyk totiž udává tón ve vývoji současných webových a mobilních podnikových aplikací. A to i přesto, že už byl zatracován jako nástroj za zenitem. Zkušený Java programátor je nicméně jedním z nejžádanějších a tím pádem také nejlépe placených specialistů na českém trhu práce.

Foto: Počítačová škola Gopas

Jan Dvořák, ředitel Počítačové školy Gopas

Článek

„Vzdělávání v oblasti IT poskytujeme již téměř 25 let, zajišťujeme jak uživatelská školení, tak vzdělávání specializovaných IT odborníků,“ uvedl Jan Dvořák, ředitel Počítačové školy Gopas.

„Zejména pro ně také připravujeme odborné konference a workshopy, které do českého prostředí přenášejí atmosféru i obsahovou kvalitu vrcholných zahraničních akcí. Letos jsme se rozhodli plán našich akcí doplnit o konferenci speciálně zaměřenou na Java komunitu a uspořádat JavaDays 2016,“ doplnil.

Nové trendy a bezpečnost

Konference, která se uskuteční 14. a 15. listopadu 2016 v prostorách multikina Premiere Cinemas v pražském OC Park Hostivař, účastníkům nabídne především informace o novinkách i aktuálních trendech, rovněž ucelený přehled o nejpoužívanějším nástroji pro vývoj multiplatformních aplikací, kterým Java je.

Na konferenci se bude hovořit také o problematice bezpečnosti aplikací, přesahu do jiných jazyků, s nimiž je někdy třeba Javu jako univerzální multiplatformní jazyk doplňovat, či o testování aplikací.

Vystoupí například odborný lektor Kamil Ševeček, programátor zaměřený na distribuované a paralelní systémy Václav Pech a Petr Ferschmann, který od roku 2016 připravuje novou firmu na propojení cloudových aplikací.

Přehled přednášek, přednášejících a další informace včetně registrace jsou k dispozici na stránkách konference.

Reklama

Související články

V zaměstnanosti žen v IT zaostáváme

V České republice je nedostatek žen pracujících v informačních technologiích (IT). Ze statistik Českého statistického úřadu vyplývá, že ještě v roce 1995...

Výběr článků

Načítám