Hlavní obsah

Budoucí absolventi ústecké univerzity mají šanci najít práci

Novinky, kil

Přestože ekonomická struktura Ústeckého kraje je z hlediska poptávky po vysoce kvalifikované pracovní síle nepříznivá, firmy působící v tomto kraji přijíždějí hledat nové talenty na půdu ústecké univerzity v rámci dnů kariéry.

Foto: Profimedia.cz

Absolventi mají možnost promluvit si se zástupci firmy ještě před případným pracovním pohovorem.

Článek

Ústecký kraj má menší zastoupení uplatnitelnosti specialistů hlavně v obchodní sféře, veřejné správě a ve vědě a technice. Toho si je Univerzita J. E. Purkyně (UJEP) vědoma, a proto tři její fakulty, kterých se toto nejvíce týká - výrobních technologií a managementu, přírodovědecká a sociálně ekonomická - pořádají každoročně akce s názvem Den kariéry.

Zájem firem stoupá

Zájem firem z Ústeckého kraje o podobné akce razantně stoupá. Je to pro ně výborná příležitost si již během studia najít a „vychovat“ šikovné studenty, například formou spolupráce na diplomové práci, realizací praxe nebo stáže, a poté je ve své společnosti zaměstnat na plný úvazek.

Studenti se zorientují na trhu práce

Studenti pozitivně hodnotí na Dnech kariéry možnost vytvořit si představu o nárocích firem na zaměstnance, spektru lokálních zaměstnavatelů či otevíraných pozicích. Zejména se jim naskytne možnost promluvit si se zástupci firmy ještě před případným pracovním pohovorem.

Zpětná vazba o kvalitě studia

Univerzita má dlouhodobě v plánu uspořádat veletrh pracovních příležitostí nejen pro studenty a absolventy výše zmíněných fakult.

„Je pro nás důležité, aby si naši studenti našli práci v oboru, který vystudovali a kterému věnovali tolik času. Jejich uplatnitelnost na trhu práce je pro nás zpětnou vazbou, že výuku zaměřujeme správným směrem,“ říká dr. Martin Švec, proděkan pro studium na Přírodovědecké fakultě UJEP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám