Hlavní obsah

České manažerky se chtějí zlepšovat především v jazykových dovednostech

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská obchodní komora (BCC) uzavřela pátý ročník školicího mentorského programu pro seniorní manažerky Equilibrium. Na závěrečném setkání se potkalo více než šest desítek účastnic a jejich mentorů, aby si vzájemně sdělili zážitky ze studia.

Foto: Archiv Britská obchodní komora

Školicí program Equilibrium se zaměřuje na ženy v seniorních manažerských pozicích.

Článek

Bezplatný program Equilibrium probíhá pod patronátem velvyslankyně Velké Británie J.E. Jan Thompson a zaměřuje se na ženy v seniorních manažerských pozicích. Jeho cílem je zprostředkovat účastnicím zajímavé zkušenosti osobností podnikatelské i korporátní sféry. Mezi mentory patří přední manažeři českých i nadnárodních společností z různých sektorů (finance, telekomunikace, právo, rychloobrátkové zboží). Mentoři v průběhu celého roku dohlížejí na kariérní růst svých svěřenkyň a pomáhají jim např. při samostatnému vedení projektů, přípravě na práci ve vrcholovém managementu či členství ve správní radě. Součástí aktivit jsou i neformální setkání účastnic.

„Jsem přesvědčena o pozitivním dopadu programu, který je naší chloubou. Poskytuje výjimečnou platformu, do níž se zapojily významné osobnosti, které mají schopnosti a chuť inspirovat ostatní,“ prohlásila Marcela Roche, generální ředitelka BCC.

Zprostředkování zahraničních zkušeností

U příležitosti ukončení pátého ročníku akce připravila komora průzkum mezi českými manažerkami, aby zjistila, v jakých oblastech se chtějí nadále zlepšovat. Komora oslovila více než 400 žen ve vedoucích pozicích ve firmách v České republice. Podle výsledků by se 54 % dotázaných rádo zlepšilo v jazykových dovednostech, 36 % chce prohloubit svoje znalosti v oboru a 32 % potřebuje posílit krizový management a řešení problémů. Pro vedoucí manažerky je rovněž důležitá motivace podřízených a zvládání konfliktů na pracovišti.

Uvedená témata budou pokryta v rámci šestého ročníku, kde přislíbilo účast několik desítek mentorů s letitými zkušenostmi ve všech zmíněných oblastech. Vzhledem k tomu, že někteří manažeři jsou cizinci, lze očekávat i zajímavé zkušenosti ze zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám