Hlavní obsah

Veletrh pomůže studentům se vstupem na trh práce

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než osm desítek zaměstnavatelů se představí na čtvrtém ročníku veletrhu pracovních příležitostí, který proběhne na půdě České zemědělské univerzity v Praze v prostorách Mezifakultního centra environmentálních věd ve čtvrtek 25. 2. 2016 od 10:00 do 15:00 hodin.

Foto: Profimedia.cz

Firmy nabídnou zájemcům nejen klasický pracovní poměr, ale také krátkodobé brigády.

Článek

Veletrh je určen studentům a absolventům, kteří hledají pracovní uplatnění. Na jednom místě budou mít možnost setkat se s řadou zaměstnavatelů působících v širokém spektru oborů a shlédnout prezentaci jejich činnosti.

Vedle zaměstnání i krátkodobé brigády

Společnosti zájemcům nabídnou nejen klasický pracovní poměr, ale také krátkodobé brigády, stáže či „trainee“ programy, které jsou určeny studentům posledních ročníků vysokých škol. Mladí lidé během nich zpravidla procházejí několik oddělení v konkrétní firmě a zaměstnavatel si je může vyzkoušet a tzv. vychovat dle svých potřeb.

Spolupráce na diplomkách

Návštěvníci veletrhu mohou využít i možnosti spolupráce při psaní svých bakalářských a diplomových prací, absolvovat informativní přednášky či navázat se zástupci společností tolik potřebné osobní kontakty v rámci networkingu.

Své zástupce bude mít na místě i Úřad práce ČR. Budou mezi nimi poradci, kteří jsou zapojeni v projektu EURES.

Informace o trhu práce

„Naši specialisté pomohou zájemcům s orientací na trhu práce. Lidé se od nich dozvědí, o jaké profese je největší zájem, co zaměstnavatelé od nových zaměstnanců očekávají a jaké jsou jejich požadavky na dovednosti či znalosti. Pomohou jim i se sestavením životopisu či motivačního dopisu. V neposlední řadě se studenti mohou ptát EURES poradců na možnosti práce v zahraničí a podmínky pro její získání v konkrétní zemi,“ vysvětluje ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR pro hl. m. Prahu Blanka Havlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám