Hlavní obsah

Úřad práce poradí v Kolíně s výběrem rekvalifikací i s hledáním práce v zahraničí

Novinky, kil

Jaká je aktuální nabídka rekvalifikačních kurzů, které lze absolvovat, nebo jak hledat a získat zaměstnání v zahraničí? To jsou hlavní témata, ve kterých návštěvníkům Týdne vzdělávání dospělých v Kolíně poradí zástupci tamního kontaktního pracoviště Úřadu práce České republiky (ÚP ČR) a sítě EURES.

Foto: archiv ÚP ČR

O akce úřadu práce je mezi uchazeči o zaměstnání zájem, jak ukazují i záběry z říjnové Burzy práce v Olomouci.

Článek

Vzhledem k rychlému vývoji technologií a rostoucím požadavkům zaměstnavatelů zdaleka už nestačí jen vědomosti, které člověk získá ve škole. Jednou z cest, jak zvýšit své šance na trhu práce, je proto celoživotní vzdělávání. Právě v tomto ohledu přinese mnoho cenných rad a informací letošní Týden vzdělávání dospělých (TVD), který proběhne ve dnech 9. až 13. listopadu ve středočeském Kolíně.

Rekvalifikace nebo odchod do ciziny

„Mnoho lidí nemůže v současné době nalézt v ČR zaměstnání v oboru, který vystudovali nebo v něm mnoho let pracovali. Řešením této situace může být změna dosavadní kvalifikace nebo uplatnění zkušeností a znalostí v cizině,“ vysvětluje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Kolíně Jan Máslík.

Přednáška vhodná i pro zaměstnavatele

Úřad práce ČR může podle něj pomoci zájemcům rekvalifikačními kurzy, které patří mezi nejvýznamnější nástroje aktivní politiky zaměstnanosti. Řadu praktických informací si návštěvníci TVD vyslechnou ve středu 11. 11. 2015, kdy proběhne od 13.30 hodin přednáška s názvem Rekvalifikace – cesta k novým možnostem. Přednáška je vhodná i pro zaměstnavatele, kteří uvažují o změně kvalifikace svých zaměstnanců, případně prohloubení jejich stávajících dovedností.

Jak hledat práci v zahraničí

Těm, kdo mají zájem o práci v zahraničí, je určeno setkání s EURES poradcem, kde se dozvědí, jak hledat a získat zaměstnání v některé z evropských zemí. Zaměstnavatelé, kteří mají problém najít v ČR vhodné zaměstnance s odpovídající kvalifikací, si zase mohou vyslechnout přednášku s názvem EURES – Vaše práce v zahraničí, a to v pátek 13. listopadu od 10.00 hodin.

První práce přes EURES

Ve čtvrtek 12. listopadu od 14 hodin se zájemci mohou seznámit s novým evropským projektem Tvoje první práce přes EURES (Your First EURES Job). Jde o program zaměřený na mladé uchazeče mezi 18–35 lety, kteří hledají práci nebo pracovní trénink v jiném členském státě EU, Norsku či na Islandu. Mladí lidé mohou v jeho rámci mimo jiné požádat o finanční podporu na cestu na pracovní pohovor, přesídlení do jiné země EU, Norska nebo na Island, jazykový kurz či o úhradu nákladů spojených s uznáním kvalifikace. Zaměstnavatelé zase mohou žádat o příspěvky na zaškolení nových pracovníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám