Hlavní obsah

Po manažerech mají nejvyšší platy v IT

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože se průměrné platy zaměstnanců kraj od kraje výrazně liší, je podle údajů služby Platy.cz pořadí pěti typických kategorií pracovních míst ve všech krajích stejné.

Foto: Profimedia.cz

Platy mezi jednotlivými kategoriemi jsou nejvíce odstupňované v Praze.

Článek

Nejvyšší platy bere management firem, poté následuje IT, účetní a finanční úseky, výroba a pořadí uzavírá administrativa.

Pouze v Praze a v Karlových Varech se platy ve výrobě a v administrativě téměř rovnají. Velmi blízké jsou rovněž platy managementu a IT v Plzeňském kraji či plat v ekonomických útvarech a ve výrobě v Kraji Vysočina. V obou případech je rozdíl pouhých 5 %.

Největší rozdíly jsou v Praze

„Při porovnání svého platu s ostatními je tedy důležité uvést i kraj, kde pracujete,“ komentuje výsledky srovnání Zdeněk Němec, business analytik služby Platy.cz.

Nejnižší průměrný plat v České republice je podle něj v Karlovarském kraji, pracovníci v administrativě a v ekonomických útvarech však berou nejnižší platy v kraji Olomouckém.

Platy mezi jednotlivými kategoriemi jsou nejvíce odstupňované v Praze, kde management bere v průměru 214 % platu v administrativě. Nejmenší rozpětí je pak v Královéhradeckém kraji, kde průměrný plat managementu činí 186 % platu administrativy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám