Hlavní obsah

Aero Vodochody jsou Českým Patronem

Novinky, kil

Absolutním vítězem prestižní soutěže Hospodářské komory České republiky (HK ČR) pro domácí podnikatele Český Patron 2012 se stala společnost Aero Vodochody.

Foto: Profimedia.cz

Aero je největším výrobcem proudových cvičných letadel na světě.

Článek

Soutěž byla vyhlášena v květnu, probíhala do konce září a v závěru uplynulého týdne (26.9.2013) vyvrcholila slavnostním vyhlášení vítězů. Porota, jmenovaná z řad odborníků, významných osobností podnikatelské sféry v ČR a zástupců vyhlašovatele vybrala oceněné společnosti ve čtyřech základních kategoriích: Ekologický přínos, Služby retailu, Nejlepší zaměstnavatel a Z naší země.

Vítězové jednotlivých kategorií

V kategorii Ekologický přínos zvítězila společnost Žatecká teplárenská, za použití špičkových a ekologicky šetrných technologií. Palmu vítězství v kategorii Služby retailu si odnesla M & M Reality holding, která se během posledních sedmi let vypracovala k respektovaným a informačně otevřeným zástupcům svého oboru s širokou sítí poboček a služeb.

Nejlepším zaměstnavatelem a absolutním vítězem soutěže se stal největší výrobce letecké techniky v České republice, společnost AERO Vodochody. V poslední kategorii, Z naší země, zvítězily Vinné sklepy Skalák za zásluhy o vysoký růst kvality vína v uplynulých letech.

Zvláštní cenu Rusko-české smíšené obchodní komory získala významná výrobně - engineeringová společnost v oblasti důlní techniky, T Machinery, která se v loňském roce významně prosadila na náročném trhu Ruské federace.

Podnikatelé jsou zdrojem bohatství země

„Budu se opakovat, ale jsou to právě podnikatelé, kteří produkují bohatství této země, zajišťují chod státu a výplaty zaměstnanců. To je fakt, který je nutné stále zdůrazňovat. HK ČR začala před třemi lety projekt, který má na řadu vynikajících českých firem upozornit. Myslím, že se to daří a soutěž už má mezi podnikateli svou váhu,“ řekl krátce po vyhlášení výsledků soutěže Český Patron 2012 prezident HK ČR Petr Kužel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám