Hlavní obsah

Adecco pomůže mladým hledat práci

Novinky, kil

Tisíce zaměstnanců společnosti Adecco ve více než 50 zemích po celém světě vyrazí poslední dubnový den do ulic, aby pomohly mladým uchazečům o zaměstnání najít práci.

Foto: Profimedia.cz

V současnosti hledá práci více než 75 miliónů mladých lidí po celém světě.

Článek

Vzhledem k tomu, že obtížná situace na pracovním trhu po celém světě nejhůře dopadá na mladé lidi, rozhodli se zaměstnanci společnosti Adecco podat absolventům a mladým uchazečům o práci pomocnou ruku. 30. dubna vyrazí zaměstnanci firmy ve více než 50 zemích světa do ulic, kde budou nabízet profesní poradenství a bezplatné workshopy ke zlepšení zaměstnatelnosti mladých lidí.

Bez práce je 75 miliónů mladých

Údaje o nezaměstnanosti mladých ukazují dramatický nedostatek pracovních míst po celé Evropě, v USA a v některých částech Asie a Tichomoří. Poslední čísla za Evropu jsou kriticky vysoká – 23,5%, přičemž ve Španělsku jde o 55,7% a v Řecku o 58,4%. To znamená, že více než 5,6 miliónů lidí mladších 25 let je v Evropě bez práce. Podle odhadů Mezinárodní organizace práce (ILO) v současné době hledá práci více než 75 miliónů mladých lidí po celém světě.

Nelze připustit ztrátu jedné generace

Generální ředitel skupiny Adecco Patrick de Maeseneire k tomu říká: „Jako světový poskytovatel řešení v oblasti lidských zdrojů se domníváme, že současná míra nezaměstnanosti mladých je ekonomicky i morálně nepřijatelná. Tato pracovní krize bere naděje a sny celé generaci. Prostřednictvím programu Adecco Way to Work (Cesta k práci) chceme mladým uchazečům poskytnout praktické informace ze světa práce a jeho požadavků. Nemůžeme riskovat ztrátu celé generace.“

V České Republice proběhne akce ve všech krajských městech a na všech pobočkách společnosti Adecco spol. s r.o. Bližší údaje jsou dispozici na stránkách www.adecco.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám