Hlavní obsah

O soutěž Podnikavá hlava je zájem

Novinky, kil

Větší zájem než v předchozích letech zatím vzbudila soutěž o nejlepší podnikatelský záměr Podnikavá hlava, kterou již čtvrtým rokem vyhlásil Vědeckotechnický park Univerzity Palackého. Dosud se do klání zaregistrovalo 35 zájemců, uzávěrka přihlášek je 18. dubna.

Foto: Profimedia.cz

Účast v soutěži není omezena věkem, vzděláním ani národností.

Článek

Na úspěšné účastníky čeká nejen finanční odměna (vítěz obdrží 50 tisíc korun), ale i zázemí pro podnikání a pomoc odborníků.

„Dle zkušeností z minulých ročníků lze největší nápor přihlášek očekávat těsně před uzávěrkou soutěže. Například loni jsme ve srovnatelném období měli registrováno 17 přihlášených a v roce 2011 jich bylo celkem 23,“ uvedla projektová manažerka Silvie Polánková.

Své kategorie mají středoškoláci i ženy

Do klání se mohou zapojit lidé podnikáním dosud nedotčení, stejně jako podnikatelé, kteří přemýšlejí o novém záměru. Účast není omezena věkem, vzděláním ani národností. Vedle hlavní kategorie je vypsána i soutěž pro středoškoláky. Pokud ještě nejsou plnoletí, musejí mít garanta staršího 18 let.

Zvláštní kategorií soutěže je Podnikatel v sukních. Patří do ní podnikatelské záměry, které připravily příslušnice něžného pohlaví nebo jsou pro ženy určeny. Vítěze finančně podporuje Olomoucký kraj, který je partnerem soutěže.

Soutěží Podnikavá hlava již prošlo přes sto začínajících i zkušených podnikatelů či studentů. Někteří z nich skutečně uvedli své nápady do praxe. Loni se do klání přihlásilo 56 zájemců, soutěžní příspěvky nakonec odevzdalo 43 soutěžících. Podrobné podmínky soutěže jsou dostupné na www.podnikavahlava.cz. Veřejné finále se uskuteční v květnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám