Hlavní obsah

Většina zaměstnanců považuje team-building za zbytečnou ztrátu času a peněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina zaměstnanců si myslí, že tzv. team building neboli posilování kolektivu a týmové práce je jen velmi málo účinné na zlepšení morálky v kanceláři či jinde na pracovišti.

Foto: Profimedia.cz

Naprosto nejhorší jsou podle dotázaných psychologické hry s posilováním důvěry.

Článek

Naprosto nejhorší jsou podle dotázaných respondentů extrémní sporty a psychologické hry s posilováním důvěry. Naopak nejpřijatelnější formou jsou společné večeře či posezení u piva.

Vyplývá to z průzkumu společností Vodafone UK a YouGov, v němž se 66 procent zaměstnanců vyjádřilo ve smyslu, že se team-building snaží přetrpět. 54 procent pak nevěří, že tyhle aktivity nějak zlepší jejich vztahy na pracovišti. Většina naopak požaduje, aby firmy budovaly podporující atmosféru přímo na pracovišti, místo aby utrácely za team-building.

„Tento výzkum potvrzuje, že lidé si cení mnohem více kažodenního otevřeného, spolupracujícího a flexibilního způsobu práce než cvičení team-buildingu jednou za čas,“ cituje Daily Mail Petera Kellyho ze společnosti Vodafone UK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám